„Лов” на пијане и дрогиране возаче свим средствима

Грађани Србије сматрају да је саобраћајна полиција најкорумпиранији део полиције, показује истраживање Цесида, које су објавили Београдски центар за безбедносну политику и Београдски центар за људска права, преноси Бета. Грађани сматрају да се полицајци одлучују да узму мито када виде да то раде њихове колеге.

Статистичка варка или не, тек број кривичних пријава које је МУП због давања и примања мита у 2021. години поднео Окружном јавном тужилаштву у Београду показује да корупције у престоници током прошле године готово и да није било. Ово тужилаштво је, наиме, током прошле године, због поменутих кривичних дела, процесуирало само 24 пријаве, односно све које му је МУП доставио. Како се наводи у саопштењу МУП-а, у понедељак, 14. јуна, заустављено је возило београдских таблица на улазу у Београд. Читав догађај снимиле су камере на полицијском возилу, а тај снимак је убрзо испливао је у јавност. На снимку се може видети да возач Шкоде Октавије прилази полицијском возилу Шкода Рапид са стране сувозача и одређену количину новца оставља у вратима. Након тога, возач добија своја документа и одлази, а полиција остаје да „ради свој посао”.

Полиција је ухапсила И. З. и Р. П. из Београда који су осумњичени да су узели мито, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Србије. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, пренела је Бета.