Rapparen VC Barre, 20, hittades död efter skjutning i Stockholm

Sent på lördagskvällen den 11 november sköts han ihjäl, enligt uppgifter av polisen.
– Han har träffats av flera skott i bland annat huvudet och magen, och avled på plats, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Klockan 21.30 larmade flera personer om att de hört skott i Märsta i norra Stockholm. En stor antal poliser kallades på plats där man hittade en skjuten man vid en lägenhet. Hans liv gick inte att rädda.
Vid 23.40-tiden bekräftade polisen att mannen dött efter skottlossningen

Polisen drog igång en stor insats efter mordet. Enligt uppgifter har en mörk kläda personer setts lämna platsen med en elsparkcykel.

Rapparens riktiga namn är Barran Çelik, och han började sin rappkarriär i slutet av 2019 med att lägga upp rappvideor på Instagram under namnet Baran Vad. I samband med debuten, “Nuförtiden” tillsammans med ADAAM som släpptes i februari 2020, ändrade han sitt artistnamn till VC Barre. De två första bokstäverna står för Valsta Centrum, ett köpcentrum i Märsta, området Baran växte upp i.

Han har uppmärksammats med flera singlar och album som han har släppt innan sin bortgång. Han släppte sin sista låt “Que Pasa?” bara en dag innan han sköts ihjäl.