Pinguïn rijden steeds populairder

Pinguïn rijden, het klinkt misschien gek maar het gebeurt toch echt in sommige landen. De 10 jarige Demus uit Duitsland is er daar 1 van, hij gaat elke donderdag en vrijdag naar München om te oefenen. Hij vertelt in een interview het volgende: ‘ik vind het echt fantastisch om te doen, je raakt veel meer in beweging en het verbetert mijn concentratie.’ De baas van het aquarium is zelf ook erg tevreden met de nieuwe sport, is het eigenlijk wel een sport? Daar zijn nog veel discussies over, de meeste mensen maakt het niet zo veel uit wat het is. Zij vinden het maar gewoon zielig voor de beesten en mishandeling. Daar zijn de meeste dierenartsen en de dierenbescherming het mee eens. Lola uit Hamburg, stagiaire bij de dierenbescherming vind het afschuwelijk vertelt ze: ‘paarden zijn groot en sterk maar bij pinguïns is dat een heel ander verhaal. Zij zijn klein en zeker sterk maar nooit sterk genoeg voor mensen. Het is slecht en schadelijk voor het lichaam!’ Er wordt nu door de president overwogen de sport te verbieden.