‘Uskomatonta’, Suomi pelaa tasan Venäjan kanssa 1-1; jatkopaikka jo käytännössä varma

Pietari

Suomi pelasi Jalkapallon EM-kisojen toisessa ottelussaan 1-1 tasapelin Venäjän kanssa Pietarissa Keskiviikkona. Tulos tarkoittaa, että Suomi on jo käytännössä varmistanut paikkansa kuudentoista parhaan joukossa.

Markku Kanervan Huuhkajat tiesivät jo ikimuistoisen Tanska pelin jälkeen, että jopa yksi piste todennäköisesti riittäisi lohkon kolmanteen sijaan, ja jatkopaikkaan. Tunnelma oli siis katossa, kun Joel Pohjanpalo puski pallon maaliin neljännellä peliminuutilla Rasmus Schullerin keskityksestä. Maali oli jo Pohjanpalon kisojen toinen.

Venäjä, joka odotti tulosta Suomi ottelusta, ei kuitenkaan luovuttanut. Ensimmäisen puoliajan lisä-ajalla, Venäjän tähtipelaajiin kuuluva Aleksei Miranchukin komea vasemman jalan veto, ohitti toistaiseksi hienon puoliajan pelanneen Lukas Hradeckyn.

Toisella puoliajalla sekä Joel Pohjanpalo, että Teemu Pukki olivat lähellä maalintekoa, mutta ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Tulos tarkoittaa, että Suomi on lähes varmasti vähintäån joko lohkon toinen, tai lohkon kolmas, mutta pisteillä, jotka takaavat sille jatkopaikan.

Suomi kohtaa tappiottoman Belgian Lauantaina Pietarissa, jossa Suomen voitto toisi Huuhkajille lohkovoiton.