Svante Svantesson har blivit hobby-blatte!

Igår fick vi nyheter om att Svante “Bantu” Svantesson tog initiativet att bli en så kallad ”hobby blatte’.

Vad är en hobby-blatte, jo det är någon som enkelt sagt vill bli en invandrare av kriminella anledningar mm. Oftast bär man Gucci och Louis Vuitton plagg, även kallad becknar väskor och ”orten” byxor, alltså tighta jeansbyxor (neddraget så man ser kalsongerna) eller lösare mjukisbyxor (grå färg).

Varför = Som sagt, kriminella anledningar och vill hänga med i det ”trendiga” spåret, sedan sent 2016, 2017 så har det blivit populärt.

Nyligen så gjorde Kollektuva institutet i Stockholm, en undersökning men en graf, det visades sig att det har ökat kraftigt med sådana kallade ”hobby-blattar” sedan 2017.

Hur har det blivit så populärt = Det finns inget svar på det, men massa av olika teorier. Den vanligaste teorin är att man vill känna sig ”vanlig” och hänga med på trenden men också att de människorna är svaga och blir misshandlade hemma så de måste ha attityd och visa det på något sätt. Med enkla ord, de är svaga och måste ta ut all ilska på andra människor.

Varför har Svante ”Bantu” Svantesson blivit en hobby-blatte? = Det var natten på fredagen den andre april då Bantu, (hans orten alias) hade spelat innebandy vid vimarhallen, det var kul sade han på intervjun. På väg hem mötes han av två andra såkallade ”orten-människor”, Bantu kände sig svag sade han.

När han kom hem så ifrågasatte han sig själv, hur vart man så ”tuff” som alla andra, var det personligheten eller helt enkelt outfiten och vilken ”grupp” man tillhörde, han funderade så det knackade i hans huvud. Tillslut kom han fram till att det var outfiten. Han beställde kvickt nya grå mjuksbyxor, Gucci väska och Louis Vuitton på hans mor stulna kort.

Bli inte en av dom, forsätt var normal.

ALSkolanbladet, 22-05-31.